Flexjoint EP®

InfraHansa Oy

Flexjoint EP®- liikuntasauma on palonsuojatulla fleece-kankaalla pinnoitettua EPDM- kumia. Se kestää loistavasti otsoonia, uv-säteilyä, happoja, emäksiä ja suolaa. Materiaalia on valmistettu ja tuotekehitetty Sveitsissä vuodesta 2001 ja se on nopealla tahdilla löytänyt markkinat lukuisista Euroopan maista, Australiasta, Pohjois-Amerikasta ja Aasiasta.

Flexjoint EP®- pysyy joustavana ja lujana -40’C – +90’C lämpötila-alueella. Materiaali valitaan aina tapauskohtaisesti liikuntasauman liikkeen vaatimusten mukaan. Materiaalin maksimaalinen elastisuus ylittää 500 %.

Flexjoint EP®- liikuntasauma voidaan kiinnittää alustaansa kaikilla yleisimmillä kiinnitystavoilla, myös nestemäisillä vesieristeillä.

Materiaali jatketaan vulkanisoimalla. Tämä on mahdollista tehdä myös työmaaolosuhteissa. Vulkanisointi mahdollistaa myös työmaalla tarvittavien suunnanmuutosten, ulko- ja sisänurkkien, ulkonemien ym. yksityiskohtien toteutuksen tarkasti ja yksityiskohtaisesti. Ratasiltojen liikuntasaumojen lisäksi FlexJoint®- liikuntasaumamateriaalia voidaan käyttää kaikissa rakentamisen liikuntasaumoissa.Flexjoint EP® toimitetaan EPDM-kohteisiin ns. W-versiona (Weldable), jolloin se on hitsattavissa suoraan EPDM-kalvoon kiinni pysyvästi ja luotettavasti. Liimauksia ei tällöin tarvita.